Рада остаточно підтримала кеш-рібейти для кінематографістів в Україні

Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №1058 про внесення змін до закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні" щодо державної субсидії для повернення частини витрат, здійснених іноземним суб'єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За проголосували 252 нардепи.

Після прийняття законопроєкту у першому читанні до нього внесли низку змін.

"Пропоновані у проекті зміни мають сприяти залученню інвестицій та розвитку інфраструктури кіновиробництва в Україні", - зазначається на сайті Ради.

Законопроєкт передбачає відшкодування частини фактично здійснених суб’єктом кінематографії кваліфікованих витрат (платежів) на виробництво (створення) фільмів - у розмірі 25% загального обсягу витрат.

"Обов’язковою умовою отримання державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму, є відсутність серед його власників, учасників, акціонерів, а також посадових осіб, резидентів України. Зазначене положення має суттєво знизити відповідні корупціогенні ризики", - йдеться у пояснювальній записці.

Зазначається, що прийняття цього законопроекту дозволить зробити черговий крок на шляху розбудови  економічно самодостатньої, стійкої і конкурентоздатної на міжнародному рівні української галузі кіновиробництва.