Гонтарева про дії Коломойського: "Це залякування всіх. Просто я - перша жертва"

Ексглава Національного банку України Валерія Гонтарева вважає, що є "першою жертвою" втілення погроз з боку мільярдера Ігоря Коломойського

Про це ввечері 20 вересня 2019 року вона заявила в ефірі в одного з українських телеканалів, передає Еспресо.TV з посиланням на Гордон.

"У день, коли мені спалили будинок, у мене було багато спілкування з журналістами. З'явилася стаття газети Financial Times про те, що прем'єр-міністр, президент хочуть зробити  щодо "ПриватБанку" settlement (врегулювання - ред.). У мене було питання до всіх журналістів - яким чином я заважаю прем'єр-міністру (Олексію Гончаруку - ред.) і пану Коломойському зробити settlement, коли перебуваю в Лондоні в інвалідному кріслі і два з половиною роки не працюю в "ПриватБанку". Ніхто відповісти не може. Всі, хто знають цю людину, кажуть, що це така страшна помста. І друге - це ще і залякування всіх інших реформаторів. Якщо ви будете такі неслухняні, як Гонтарева, будете йти своїм шляхом, то завтра вас  чекатиме те, що отримала вона", - сказала Гонтарєва.

Читайте також: Віталій Портников: "Олігархи" виховують українців

Вона зазначила, що обшук в "ПриватБанку" відбувся за день до обшуку її квартири, 11 вересня.

"Ви бачили, як залякують менеджмент "ПриватБанку", менеджмент Нацбанку, Міністерства фінансів. Це ж залякування всіх. Просто я - перша жертва", - додала ексглава НБУ.

Пізніше, коли в ефір  телефоном мав вийти Коломойський, вона відмовилася його слухати і з ним спілкуватися.

"Я не хочу слухати ... Ця людина не говорить ні слова правди, ніколи. Я не хотіла б. Давайте, може, мене відпустіть - і ви всі вислухаєте Коломойського в прямому ефірі без мене", - сказала вона.