Масові протести у Парижі: поліція застосувала сльозогінний газ та затримала 137 осіб

У Парижі відбуваються акції "жовтих жилетів" та "зелених", поліція застосувала сльозогінний газ та затримала 137 протестувальників

Про це із посиланням на BFM TV повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Співробітники поліції станом на 16:00 за місцевим часом затримали 137 осіб в Парижі. Серед затриманих - капітан поліції. Він був у цивільному, його затримали за непокору владі, повідомляє телеканал.

У суботу в Парижі проходить відразу кілька акцій протесту. У марші проти пенсійної реформи беруть участь кілька тисяч людей. Ще кілька тисяч беруть участь у марші на захист навколишнього середовища. Крім того, ЗМІ повідомляють про тисячі "жовтих жилетів", що вийшли на паризькі вулиці.

Учасники мирної акції "зелених", які протестують на півдні Парижа, вимагають від уряду і великих корпорацій скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу, врятувати амазонську сельву і сприяти скороченню танення льодовиків в Арктиці.

Разом з тим, у лавах мирних демонстрантів опинилися провокатори, які вступили в сутички з поліцією, зазначає агентство Associated Press. В результаті поліція застосувала проти них сльозогінний газ.