На Таїрова в Одесі, де замість дитсадочка буде висотка, обурені діями забудовника перекрили вулицю: є постраждалі

Мешканці селища Таїрова, другого за кількістю населення "спального" житлового масиву Одеси, ввечері у п'ятницю, 20 вересня 2019 року, організували акцію протесту. Через незаконну, на їхню думку, забудову на місці одно з дитячних садків вони перекрили дорожній рух на вулиці Академіка Корольова

Люди почали безперервно ходити туди й назад по пішохідному переходу в районі Південного ринку. На шляхах утворилися затори, розповідає Еспресо.TV з посиланням на газету Думская.net.

При цьому одному активістові автомобіль переїхав ногу. Протестуючі заблокували автомобіль. 

Як з'ясувалося, жінка за кермом легковика Nissan в'їхала в натовп протестуючих. Через це п'ятеро людей отримали травми, одну з учасниць акції ушпиталено. Серед постраждалих є і співробітник патрульної поліції, який спробував зупинити авто, що рухалося на людей, але сам потрапив під колеса. У нього відкритий перелом ноги.

Водійку "Ніссана" затримала поліція. Вона пояснила, що нібито злякалася, коли протестувальники почали кидатися на її автомобіль і тому збила людей.

Наразі її затримано правоохоронцями.

Довідка

Протест пов'язаний з будівельним майданчиком за адресою Академіка Глушка, 17/3.

11 вересня там спиляли понад 30 дерев й розпочали будівництво 16-24-поверхового чотирьохсекційного житлового будинку з торгово-офісними приміщеннями.

Роботи веде ПП "Мода", яке свого часу викупило будівлю садка, а в 2017-му році отримало в оренду на 49 років земельну ділянку під ним. У минулому році ДАБК дав дозвіл на забудову. Цієї весни дитсадок остаточно знесли.

Місцеві жителі давно вже протестують проти будівництва, вимагаючи відновлення дитячого садка.