В Олени Білозерської вийшла книга спогадів "Щоденник нелегального солдата"

Одна з перших найпопулярніших українських блогерок, київська журналістка Олена Білозерська, яка з початком війни на сході України добровільно пішла фронт, випустила власну документальну книгу-розповідь під назвою "Щоденник нелегального солдата"

Про це вона повідомила на своїй офіційній сторінці, передає Еспресо.TV.

"Це про мої 2014-2017 роки на фронті, у складі ДУК "Правий сектор" та Української Добровольчої Армії. Книга абсолютно документальна, у ній тільки справжні імена і опис тільки справжніх подій. Подій унікальних, якщо подумати - бо колективний герой цієї книги - "група Вольфа", добровольчий підрозділ, який, як і решта неоформлених добровольців, три з половиною роки воював без стабільних зарплат, без жодних пільг, статусів і гарантій. Ми - обличчя свого часу, одне з ненайгірших облич", - розповідає вона.

За словами Білозерської, особливість цієї книги полягає в тому, що кожна репліка, сказана її героями, справді була ними сказана і процитована мною дослівно.

"Це книга-фотографія, фіксація на папері відтинку реальності - наших боїв, нашого побуту, нашої мови, почуттів, емоцій. Я написала її для того, щоб майбутні історики, автори майбутніх художніх книг і сценаристи художніх фільмів знали подробиці, без яких немає правди: не лише про бої, а й те, як ми добували зброю, у що вдягалися, як розмовляли, що їли, що пили, з чого сміялися, якими лайками лаялись...", - наголошує авторка.

"Це моя данина усім побратимам, живим і мертвим. Це рукотворний пам'ятник унікальному явищу - українському добровольчому руху", - додає Білозерська.

Обсяг книги 584 сторінки. У ній вміщено 340 кольорових фотографій, 13 карт-схем наших бойових операцій.

Розміри 24×17, товщина 3,5 см. Друк дуже високої якості.

Довідка

Білозерська починала воювати як снайпер добровольчих загонів.

Наразі є офіцером ЗСУ. Як командир вогневого взводу САУ перебуває у складі морської піхоти.

Отримала вищу військову освіту в Національній академії оборони України.