Адвокат ув'язненого в Італіїї ветерана АТО Марківа закликав розгорнути інформаційну кампанію підтримки

Адвокат ув'язненого в Італіїї українського нацгвардійця Віталія Марківа Раффаеле Делла Валле закликав Україну розгорнути інформаційну кампанію на підтримку військовослужбовця

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На думку адвоката, українська держава повинна розповідати представникам ЗМІ, що Марків не винен, бо доказів його причетності до інциденту біля Слов'янську немає.

"Досі до мене ніхто не звернувся, щоб зробити переклад мого заключного виступу на суді", – сказав Делла Валле.

На думку адвоката, "влада України має наполягати, що Марків - воєнний в’язень, бо ж інцидент відбувся в умовах війни". 

Захисник українця також висловив переконання, що Верховна Рада має заявити про свою позицію щодо цієї справи та рішення італійського суду, інакше у світі пануватиме меседж суддів про те, що "в Україні "воює військо злочинців", під командуванням криміналітету, а Росія "визволяє" територію від злочинців".

Мотиваційна частина вироку має бути оголошена за 2,5 тижні. Адвокати почнуть готувати апеляцію на вирок, спираючись на цей документ.

Апеляційний суд Мілана, де адвокати збираються оскаржувати рішення, може підтвердити вирок, зменшити термін перебування у в’язниці, виправдати засудженого або ж дати розпорядження про проведення розслідування на місці події в Україні, чого домагався захист упродовж процесу у Павії. Раффаеле Делла Валле впевнений, що судді у Мілані мають виправдати Віталія Марківа через відсутність мінімальних доказів його причетності до смерті іноземців на Донбасі.

Адвокат розповів, що часто відвідує клієнта у в’язниці.

"Марків почувається спокійним, солдат готовий до наступного етапу боротьби і вірить у позитивне для нього завершення справи в міланському суді", - сказав Делла Валле.