"Я знаю, ти можеш": в Україні стартував міжнародний проєкт підтримки жінок-переселенок

У Києві, Дніпрі й Херсоні стартував проєкт "Я знаю, ти можеш", спрямований на надання жінкам-переселенкам знань для відкриття власного бізнесу

Про це пише Радіо Свобода.

"Учасниць проєкту у кожному з трьох міст супроводжують тренери - жінки, які вже пройшли шлях створення бізнесу "з нуля" і стали успішними бізнес-леді. З жінками-переселенками також працюють тренери з Німеччини, які допоможуть налаштуватись психологічно для роботи у сфері бізнесу", - розповідає менеджер проєкту Олена Танасійчук.

За підсумками проєкту, кожна учасниця зможе написати свій бізнес-план, найкращі з яких будуть винагороджені  закупівлею мінімально необхідного обладнання (грант у розмірі 300 євро).

Проєкт здійснює неурядова благодійна організація ELEOS-Україна, у партнерстві з німецькою організацією KWB (Koordinierungsstelle Weiterbildung und Beschäftigung e. V. – Координаційний центр з підготовки і зайнятості), фінансує проєкт МЗС Німеччини.

Координаційний центр із підготовки та зайнятості KWB здійснює у Німеччині проекти з соціальної адаптації та започаткування бізнесу, розраховані на жінок, які потрапили у складні життєві обставини, і на жінок-іммігранток.