Росія оголосила у розшук "супершпигуна" ЦРУ Смоленкова як безвісти зниклого

МВС Росії внесла колишнього співробітника адміністрації президента РФ Олега Смоленкова, якого ЗМІ називають можливим інформатором ЦРУ, в базу даних тих, хто зник без вісті

Про це повідомляє російський Інтерфакс, який зробив відповідний запит в МВС РФ.

"Колишній російський чиновник Олег Смоленков оголошений в розшук як такий, що зник без вісті, після зникнення в 2017 році", - йдеться у відповіді.

Як зазначається, на сайті МВС РФ існує база даних "Розшук", інформація про розшукуваних осіб на якій прихована. Отримати її можна за відповідним запитом в цьому розділі на адресу електронної пошти.

Олег Смоленков - колишній співробітник адміністрації президента Росії. Він залишив Росію і перебрався в США, де, за даними ЗМІ, живе під захистом американських спецслужб. Після його зникнення в Росії порушили кримінальну справу про вбивство.

Кілька джерел раніше повідомляли, що Смоленков перестав виходити на зв'язок після того, як у 2017 році відправився з сім'єю у відпустку у Чорногорію. Припускали, що з Смоленковим стався якийсь нещасний випадок, і лише потім виникли підозри, що він втік.