Розгляд справи про визнання недійсною націоналізації ПриватБанку суд почне 24 вересня

Господарський суд Києва 24 вересня почне розгляд справи за позовом колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського до Міністерства фінансів щодо визнання недійсної угоди з купівлі-продажу банку

 Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу суду.

Зазначається, що розгляд має розпочатися о 10.30 ранку. Тоді суд має розпочати слухання у справі по суті.

Нагадаємо, раніше Господарський суд столиці переніс розгляд справи про договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку Міністерством фінансів у межах націоналізації на 3 вересня. 

Позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року, між Мінфіном і особами, що були на той момент його акціонерами, був поданий екс-власником банку Ігорем Коломойським і Triantal Investments Ltd.

Нагадаємо, 7 травня суд відмовив у клопотанні ПриватБанку закрити провадження у цій справі. Однак суд задовольнив клопотання представників Коломойського надати додаткові докази, серед яких точна кількість акцій Приватбанку, які були продані державі в процесі націоналізації.

За договором купівлі-продажу Коломойський продав ПриватБанк Міністерству фінансів за 1 гривню, так як на той момент банк був з негативним капіталом.