У Податковій пояснили, для кого касові апарати будуть обов’язковими

Реєстратори розрахункових операцій (РРО) не будуть обов’язковими до використання фізичними особами та фізичними особами - підприємцями (ФОП) з першої групи

Про це на брифінгу сказав голова Державної податкової служби Верланов, передає Еспресо.TV з посиланням на трансляцію 5 каналу.

Як зазначив Верланов, звичайним громадянам, які продають що-небудь на ринку, не будуть потрібні РРО. Також це стосується і ФОП на першій групі.

"Тобто міф про те, що дідусь, який торгує помідорами на ринку, зобов'язаний буде купувати РРО, це неправда. Перша група підприємців, т. е. це фактично переважна більшість підприємців, які торгують на ринках, вони не використовувати РРО", - повідомив він.

Втім, що з 1 жовтня 2020 року вводиться обов'язковість РРО для окремих ФОП на другій і четвертій групі, які здійснюють наступні види діяльності, додав Верланов, зокрема:

Голова Податкової служби також повідомив, що програмні РРО зможуть використовуватися через півроку після набрання чинності закону про застосування реєстраторів розрахункових операцій, схваленого Радою 20 вересня.