Жодних підкилимних домовленостей з РФ не існує, - Єрмак

Існує тільки переговорний процес в Мінську й "нормандський" формат

 Про це заявив помічник президента Андрій Єрмак в інтерв'ю Lb.ua

"Ніяких підкилимних або "підстольний" домовленостей (з РФ, - Ред.) не існує. Є переговорний процес в Мінську, є "нормандський" формат, і це настільки складна і делікатна тема, що я принципово її не коментую. Як тільки ми вийдемо на якісь рамкові домовленості в Мінську, в "нормандському" форматі, ми, безумовно, будемо всіх інформувати. Щоб не було, як сьогодні з багатостраждальної "формулою Штайнмайера", яку я вже втомився коментувати", - зазначив Єрмак.

За його словами, "формула Штайнмайера" передбачає, що о 20:00 в день виборів, набирає чинності закон, що регулює особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей: спочатку на тимчасовій основі, і тільки після того, як місія ОБСЄ, яка є основним спостерігачем, виносить свій вердикт, що вибори відбулися і пройшли відповідно до всіх міжнародних норм і законодавства України, він набирає постійної чинності.

"Всі інші питання будуть врегульовані іншими законами, які будуть винесені на голосування до Верховної Ради з дотриманням всіх необхідних процедур і природно з можливістю публічного громадського обговорення. Ми - відкриті люди. Ми хочемо чесно представити нашу концепцію людям, в тому числі, які проживають на непідконтрольних територіях, тому що ми збираємося жити в одній з ними країні", - додав помічник президента.