ФСБ схопила українського митника й намагалась "пришити" йому контрабанду, - СБУ

У вересні російські спецслужби схопили працівника Державної митної служби під час перетину українсько-російського кордону на пункті пропуску "Шебекіно"

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що митник їхав до країни-агресора з особистих причин.

У ході огляду особистого автотранспорту українського громадянина у нього знайшли в багажі нібито товари подвійного призначення. Українця помістили до ізолятора тимчасового тримання та впродовж двох діб намагались схилити, аби він визнав начебто скоєний злочин, передбачений ч.1 ст. 226.1 КК РФ (контрабанда сильнодіючих, отруйних, вибухових, радіаційних джерел, ядерних матеріалів, вогнепальної зброї).

Проте, через відсутність будь-яких реальних доказів протиправної діяльності, українця звільнили з-під варти. Після повернення в Україну митник повідомив СБУ про факт затримання російськими спецслужбами.

У СБУ наголошують, що у зоні підвищеного ризику та уваги спецслужб РФ продовжують перебувати, насамперед, військовослужбовці, представники органів влади і управління, правоохоронних та контролюючих структур, учасники АТО (ООС), активісти і члени національно-патріотичних об’єднань і рухів.