Трамп пообіцяв оприлюднити стенограму розмови із Зеленським

Президент США Дональд Трамп заявив, що оприлюднить стенограму розмови із президентом України Володимиром Зеленським

Про це Трамп написав у Twitter.

"Я наразі в ООН представляю нашу країну, але дозволив оприлюднити завтра повну, повністю розсекречену та нередаговану стенограму моєї телефонної розмови з президентом України Зеленським. Ви побачите, що це був дуже доброзичливий і цілком прийнятний дзвінок. Жодного тиску, і, на відміну від Джо Байдена та його сина, жодних "кві про кво" (послуга за послугу - ред.)! Це не що інше, як продовження найбільшого і найбільш руйнівного полювання на відьом усіх часів", - написав Трамп.

Нагадаємо, йдеться про поширену авторитетними ЗМІ інформацію, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським Дональд Трамп міг вимагати від українського колеги відкрити розслідування проти сина екс-віцепрезидента США Джо Байдена. Демократ Джо Байден має намір брати участь у президентських перегонах і наразі є головним конкурентом Трампа.

Американський юрист Джордж Конвей заявив, що у разі, якщо підтвердиться інформація про тиск Дональда Трампа на українську владу з метою здобути перемогу на наступних президентських виборах у США, Конгрес муситиме застосувати процедуру імпічменту.

Сам Трамп заявив у Twitter, що вважає поширену інформацію "фейковими новинами" та "гарасментом".

Особистий адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані під час виступу в ефірі CNN визнав, що вимагав від влади України розпочати розслідування проти родини Джо Байдена.

Комітет з питань розвідки Палати представників США провів закриті слухання щодо можливого тиску з боку Трампа на Зеленського з можливою вимогою відкрити розслідування проти родини Байдена.

Байден, який наразі є основним суперником Трампа серед кандидатів у президенти США на виборах 2020 року, закликав розслідувати факти тиску Трампа на Зеленського.

The Washington Post. з посиланням на джерела в Білому домі повідомило, що Трамп перед дзвінком Зеленському розпорядився призупинити виплату Україні $400 млн військової допомоги.

Трамп заявив, що продовжить затримувати фінансову допомогу для України.