Загороднюк: ми не бачили ніяких намагань заблокувати військову допомогу США

Міністр оборони України Андрій Загороднюк не помічав з американського боку ніяких намагань заблокувати надання Україні військової допомоги

Про це міністр оборони України Андрій Загороднюк розповів в інтерв'ю BBC.

Відповідаючи на питання щодо блокування адміністрацією Трампа військової допомоги Україні в розмірі 250 млн доларів, міністр зазначив, що це більш широке питання, ніж до Міністерства оборони, але з боку оборонного відомства не було видно в уряді США ніяких намагань заблокувати.

"Навпаки - ми спілкувалися і з Держдепом, і з Конгресом, і з Департаментом оборони, і всюди ми бачили бажання далі підтримувати Україну. Я б не сказав, що вона була навмисно заблокована, адже ми чули цю риторику. Звідти говорили, що є якісь затримки, але вони були абсолютно впевнені, що все відбудеться, власне, що і відбулося", - підкреслив міністр.

Розповідаючи про структуру допомоги, Загороднюк повідомив, що вона традиційно складається з трьох компонентів - витрати на тренування, на обладнання, тобто озброєння, військова техніка і так далі, і консультативна допомога.

"Джевеліни", я сподіваюся, будуть, але вони будуть іти не по цій допомозі". - додав він.

Відповідаючи на питання про строки надходження, міністр зазначив: "А вона постійно надходить. Єдине, що була затримка, але робота постійно велася. І на наступний рік ми плануємо її збільшення, частково це вже було підтверджено Конгресом".