Джонсон не збирається у відставку й хоче нових виборів у парламент

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон заявив про необхідність провести нові парламентські вибори

Про це він сказав журналістам у кулуарах Генеральної асамблеї ООН, повідомляє Deutsche Welle.

Як повідомили агентству Reuters джерела, близькі до британського уряду, після поразки у Верховному суді Великої Британії, який визнав у вівторок, 24 вересня, незаконним рішення уряду відправити британський парламент на примусові канікули, прем'єр-міністр не має наміру подавати у відставку. За даними джерела, Джонсон має намір провести телефонні переговори з міністрами свого кабінету і повернутися в Лондон відразу ж після виступу перед Генеральною Асамблеєю ООН.

Водночас лідер лейбористів Джеремі Корбін, виступаючи з заключною промовою на з'їзді партії в Брайтоні, категорично висловився проти проведення нових виборів доти, доки Великій Британії (31 жовтня) загрожує жорсткий Brexit. Він ще раз закликав Джонсона подати у відставку. "Я думаю, що він не відповідає посаді прем'єр-міністра", - цитує Корбіна агентство dpa.

Партія лейбористів змушена була скоротити програму свого з'їзду до одного дня, оскільки британський парламент, після рішення Верховного суду країни, знову розпочне роботу вже вранці в середу, 25 вересня.

Нагадаємо, Верховний суд Великої Британії визнав незаконним рішення прем'єр-міністра Бориса Джонсона про припинення роботи парламенту на п’ять тижнів.

Спікер палати громад Джон Беркоу заявив, що британський парламент відновить свою роботу в середу, 25 вересня.

Після цього Джонсон заявив, що попри все має намір вивести Британію з ЄС до 31 жовтня.