Працівникам заводу-виробника мінометів "Молот" 10 місяців умисно не виплачували зарплатню, - суд

Керівництво заводу "Маяк" умисно не виплачувало робітникам заробітну плату 10 місяців. Заборгованість склала понад 11 млн грн

Про це йдеться в ухвалі Оболонського суду Києва.

"Керівником ПАТ "Завод "Маяк", будучи службовою особою, в порушення вимог законодавства, умисно безпідставно не забезпечив виплату заробітної плати та погашення заборгованості по ній працівникам ПАТ "Завод "Маяк", яка утворилась за період з 01.12.2017 по 25.09.2018, достовірно знаючи про наявність такої заборгованості та маючи грошові кошти на рахунках підприємства та реальну можливість її погасити. Діяння попередньо кваліфіковане за ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України (безпідставна невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати громадянам більше ніж за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності - ред.)", - йдеться в ухвалі.

За версією слідства, керівники робили це умисно, бо на той час на рахунках підприємства були гроші  від держзамовлення з виготовлення озброєння та здачі в оренду приміщень.

В цей період керівниками заводу були Олександр Перегудов, Максим Адамович та Володимир Гаврилов. 

Працівники організовували акції протесту з вимогою виплатити кошти, а також позивалися до суду. 

Завод входить у держконцерн "Укроборонпром". На ньому модернізують бронетехніку, виробляють снайперську та стрілецьку зброю. Зокрема, на замовлення Міноборони завод виготовляє для ЗСУ міномети "Молот".