"Українських диверсантів" Бессарабова і Дудку етапували з Криму до Москви, - адвокат

Засуджених у "справі "українських диверсантів" Олексія Бессарабова і Володимира Дудку етапували з СІЗО №1 Сімферополя до Москви для розгляду апеляційної скарги на вирок

Про це повідомив адвокат Сергій Легостов, передає "Радіо Свобода".

"Днями стало відомо, що Володю Дудку та Олексія етапували із Сімферополя до Москви в СІЗО "Лефортово". Поки що вони в Краснодарі", – розповів адвокат.

Севастопольський міський суд 4 квітня засудив фігурантів "справи "українських диверсантів" Володимира Дудку та Олексія Бессарабова до 14 років в’язниці. Суд також призначив кожному штраф: Дудці – в розмірі 350 тисяч рублів, а Бессарабова – в розмірі 300 тисяч рублів.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку цим вироком.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Всіх трьох звинуватили в підготовці диверсій у Криму на замовлення української розвідки.

"Насправді ніяких диверсантів ФСБ не затримувала, оскільки їх у Криму і Севастополі немає. Російські спецслужби таким чином намагаються показати свою ефективність, вводячи вчергове в оману вище російське керівництво, народ і міжнародне співтовариство", – заявив після затримання Дудки, Штиблікова і Бессарабова представник (у 2017 році) Міноборони України Андрій Лисенко.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п’яти років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 тисяч рублів (95 тисяч гривень).