"Їм слід це зробити": Трамп очікує вибачень від демократів після оприлюднення розмови із Зеленським

Президент США вважає, що його опоненти мають перепросити в нього, адже розмова з президентом України була "ідеальною"

Про це Дональд Трамп написав у Twitter.

"Чи будуть демократи просити пробачення після того, як побачать, що було сказано по телефону з президентом України? Їм слід це зробити, ідеальна розмова - ми їх здивуємо!" - зазначив Трамп.

Сьогодні із розпорядження президента США була оприлюднена стенограма розмови Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

Нагадаємо, йдеться про поширену авторитетними ЗМІ інформацію, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським Дональд Трамп міг вимагати від українського колеги відкрити розслідування проти сина екс-віцепрезидента США Джо Байдена. Демократ Джо Байден має намір брати участь у президентських перегонах і наразі є головним конкурентом Трампа.

Американський юрист Джордж Конвей заявив, що у разі, якщо підтвердиться інформація про тиск Дональда Трампа на українську владу з метою здобути перемогу на наступних президентських виборах у США, Конгрес муситиме застосувати процедуру імпічменту.

Сам Трамп заявив у Twitter, що вважає поширену інформацію "фейковими новинами" та "гарасментом".

Особистий адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані під час виступу в ефірі CNN визнав, що вимагав від влади України розпочати розслідування проти родини Джо Байдена.

Комітет з питань розвідки Палати представників США провів закриті слухання щодо можливого тиску з боку Трампа на Зеленського з можливою вимогою відкрити розслідування проти родини Байдена.

Байден, який наразі є основним суперником Трампа серед кандидатів у президенти США на виборах 2020 року, закликав розслідувати факти тиску Трампа на Зеленського.

The Washington Post. з посиланням на джерела в Білому домі повідомило, що Трамп перед дзвінком Зеленському розпорядився призупинити виплату Україні $400 млн військової допомоги.

Трамп заявив, що продовжить затримувати фінансову допомогу для України.