УЄФА змінив формат Ліги націй

УЄФА змінив формат нового турніру для національних збірних - Ліги націй

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

У Лізі націй УЄФА 2020/21 дивізіони А, В і С складатимуться з 16 збірних, а у лізі D зіграють 7 команд. Всі 55 збірних були розподілені по чотирьох лігах відповідно до тих місць, які посіли у дебютному розіграші Ліги націй 2018/19.

Концепція фінальної стадії залишиться колишньою. У фінальний турнір вийдуть чотири переможці груп ліги А, які потім виявлять найсильнішого.

Регламент Ліги націй було змінено після консультації з усіма 55 національними асоціаціями, що входять до складу УЄФА. Вони висловили бажання скоротити число товариських матчів. Крім того, будуть дотримані спортивні принципи – усі команди кожної групи, що складається з чотирьох учасників, свій останній матч проводитимуть в один час. Число офіційних матчів в рамках турніру збільшиться з 138 до 162, завдяки чому підвищиться комерційна цінність Ліги націй.

У перших трьох дивізіонах команди будуть розбиті на 4 групи по 4 збірні. Команди, які займуть останні місця в своїх групах, вилетять у нижчу лігу. Переможці груп в нижчих дивізіонах піднімуться в лігу вище.

Ліга націй 2020/21

Дивізіон A

Португалія (чемпіон), Нідерланди, Англія, Швейцарія, Бельгія, Франція, Іспанія, Італія, Боснія і Герцеговина, Україна, Данія, Швеція, Хорватія, Польща, Німеччина, Ісландія.

Дивізіон B

Росія, Австрія, Уельс, Чехія, Шотландія, Норвегія, Сербія, Фінляндія, Словаччина, Туреччина, Ірландія, Північна Ірландія, Болгарія, Ізраїль, Угорщина, Румунія.

Дивізіон C

Греція, Албанія, Чорногорія, Грузія, Північна Македонія, Косово, Білорусь, Кіпр, Естонія, Словенія, Литва, Люксембург, Вірменія, Азербайджан, Казахстан, Молдова.

Дивізіон D

Гібралтар, Фарерські острови, Латвія, Ліхтенштейн, Андорра, Мальта, Сан-Марино.