Джонсон запропонував винести вотум недовіри його уряду

Прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон запропонував опозиції винести вотум недовіри його уряду, щоб провести дострокові вибори

Із такою заявою британський прем’єр виступив під час засідання в Палаті громад 25 вересня, передає Радіо Свобода.

Джонсон наголосив, що настав час здійснити Brexit і розпочати об’єднання країни, розколотої після референдуму про вихід Британії з Євросоюзу.

Опозиційні партії закликали Джонсона піти у відставку 24 вересня. Це сталося відразу після того, як Верховний суд королівства визнав незаконним рішення уряду про призупинення роботи парламенту на п’ять тижнів. У постанові сказано, що рішення Джонсона, формально схвалене королевою, не має жодної юридичної сили і парламент може зібратися в будь-який момент. Парламент зібрався вже наступного дня.

Представники опозиції 25 вересня різко розкритикували Джонсона, звинувативши його в неповазі до демократії і до королеви. Однак опозиційні лейбористи не поспішають висловлювати Джонсону вотум недовіри. Спочатку вони хочуть домогтися відстрочки виходу Британії з ЄС. Джонсон обіцяє здійснити його 31 жовтня.

Нагадаємо, Верховний суд Великої Британії визнав незаконним рішення прем'єр-міністра Бориса Джонсона про припинення роботи парламенту на п’ять тижнів.

Після цього Джонсон заявив, що попри все має намір вивести Британію з ЄС до 31 жовтня.