"Не моя власність": Зеленський пояснив вислів "генпрокурор 100% моя людина"

Президент України Володимир Зеленський пояснив репліку із розмови з американським президентом Дональдом Трампом у липні, де запевняє, що майбутній генпрокурор буде на 100% його людиною

Про це Зеленський заявив на брифінгу в Нью-Йорку після своєї зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, передає Інтерфакс-Україна.

"Мій товариш (генпрокурор Рябошапка, - Ред.), це правда, мій товариш. Вся моя команда - це мої люди. Вони не моя власність. Я їм не наказую, що робити. Вони пройшли довгий якийсь шлях, шлях виборчої кампанії", - сказав він журналістам.

Зеленський зазначив, що Рябошапка не хотів йти на посаду генпрокурора.

"Ви знаєте про це? Він не хотів. Так, він хотів працювати в Офісі президента, тому що ми завжди працювали однією командою, ці сім місяців", - сказав президент.

Нагадаємо, згідно зі стенограмою телефонної розмови з Трампом, Зеленський обіцяв президенту США, що новий генпрокурор України буде "100% його людиною":

"Наступний генеральний прокурор 100% буде моєю людиною, моїм кандидатом, який буде підтриманий парламентом і почне нове розслідування у вересні. Він або вона розгляне ситуацію, зокрема, щодо компанії, яку ви згадали в цьому питанні".