Розсекречено текст скарги анонімного розвідника на розмову Трампа із Зеленським, - CNN

У США розсекретили текст скарги неназваного співробітника американських спецслужб, який повідомив про липневу телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським

Про це повідомляє CNN.

За даними джерел телеканалу, текст скарги може бути оприлюднений вже в четвер.

"Так, він був розсекречений з мінімальними змінами, але ще не опублікований. Ми очікуємо, що це станеться вранці", - сказав співрозмовник телеканалу.

Першими з розсекреченими текстом ознайомилися члени спецкомітетів з розвідки Палати представників і Сенату.

Телеканал зазначає, що демократи, які читали документ, заявили, що це підтверджує прихильність до їхнього розслідування щодо Трампа.

Демократ Адам Шифф, ознайомившись з документом, заявив, що ці відомості викликають "крайнє занепокоєння".

Думки ж республіканців розділилися. Одні сказали, що скарга не здатна нашкодити Трампу, інші ж зовсім відмовилися що-небудь говорити з цього приводу.

Скарга співробітника спецслужб на Трампа надійшла спочатку генеральному інспектору розвідувальних служб Майклу Аткінсон.

ЗМІ повідомляли, що обіцянка, дана Трампом під час телефонної розмови з неназваним іноземним лідером, змусила співробітника американської розвідки подати офіційну скаргу.

Незабаром з'ясувалося, що розмову, яка насторожила розвідку, Трамп проводив з українським президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, що Білий дім оприлюднив стенограму розмови Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня 2019 року.

Під час розмови Трамп порушив питання про розслідування діяльності колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина.