Трамп заборонив Пенсу їхати на інавгурацію Зеленського для тиску на Україну, - інформатор

Президент США Дональд Трамп віддав розпорядження, щоб віцепрезидент Майк Пенс скасував візит на інавгурацію Президента України Володимира Зеленського у травні

Про це йдеться у тексті розсекреченої скарги неназваного співробітника спецслужб США з приводу телефонної розмови Трампа з Зеленським.

"Я дізнався від американських чиновників, що 14 травня чи близько того президент (Трамп - ред.) доручив віцепрезиденту Пенсу скасувати його заплановану подорож до України на інавгурацію Зеленського 20 травня", - йдеться у скарзі викривача, який вирішив поділитися даною інформацією. На його думку, це могло бути пов’язано із загальними зусиллями з тиску на керівництво України.

Натомість американську делегацію на інавгурацію Зеленського очолив міністр енергетики Рік Перрі.

Таким чином, зазначає співробітник американських спецслужб, Трамп нібито хотів показати, що він не хоче зустрічатися з Зеленським, доки не побачить, які діятиме новий Президент України.

Нагадаємо, комітет з розвідки Палати представників США опублікував розсекречену скаргу співробітника американської розвідки на телефонну розмову президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Президент США Дональд Трамп назвав фейком текст скарги на його розмову із Зеленським.

Скарга була розсекречена після публікації Білим домом стенограми цієї бесіди.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов’язаний син Джо Байдена Хантер. Фактів прямого тиску на Зеленського в документі немає.

Після скандалу навколо розмови Трампа із Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через ймовірний тиск на президента України.