Для впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні ще зарано - Соколовська

Запровадити накопичувальну пенсійну систему в Україні планують, але для цього необхідно створити відповідну інфраструктуру

Про це заявила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

За її даними, необхідно перш за все встановити, хто буде платити та який відсоток. 

"Щоб була накопичувальна система, спочатку потрібно створити дизайн: хто платить, скільки відсотків, зробити актуальні розрахунки, чи це буде вигідно людині. Плюс накопичення – це довгі гроші, тобто збереження.. Зазвичай, це працює так, що кошти інвестуються, а отже, має бути ринок, куди можна інвестувати", - сказала Юлія Соколовська. 

Вона вважає, що в Україні такого ринку немає, тому про впровадження накопичувальної пенсійної системи говорити ще зарано. Соколовська додала, що перш за все необхідно проаналізувати досвід інших країн та переймати лише кращі практики.

"У короткостроковій перспективі навряд чи. У нас ще немає створеної інфраструктури, щоб це запрацювало, але вже є багато напрацювань. Взагалі дослідження за накопичувальною системою показують, що очікування людей щодо цієї системи занадто великі, люди не до кінця розуміють, скільки це буде коштів", - сказала Юлія Соколовська.