КМДА повідомила дату включення опалення в домівках киян

Київ готовий до старту опалюваного сезону на 97%. З понеділка, 30 вересня, тепло подадуть в дитсадки, школи та лікарні

Про це заявили заступники голови КМДА Петро Пантелеєв та Микола Поворозник, повідомляє tsn.ua.
 
"На сьогодні Київ готовий до запуску тепла. Загальна готовність - 97%. Найперше буде запускатися бюджетна сфера - готовність 100 % станом на вчора", - сказав Пантелеєв. 
 
За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника,  влада має намір розпочати опалення об’єктів соціальної сфери від 30 вересня за  заявками  від закладів. За його словами, три школи в Шевченківському районі мають проблеми, але невдовзі мають бути готові до підключення. 
 
"Сьогодні будуть подані Київському міському голові на підпис два розпорядження в частині початку опалювального сезону. Ми готові. І також про теплозабезпечення об’єктів соціальної сфери, це мається на увазі не тільки бюджетної, але й всіх, хто має бажання підключитися до теплоносія. Ми будемо мати змогу це зробити по відповідних заявках, починаючи від 30 вересня. Тобто, практично, від понеділка можна буде підключитись до подачі тепла", - сказав Поворозник. 
 
Пантелеєв зазначив, що київські ТЕЦ  готові до повноцінної роботи в опалювальний період. У місті також оновлюються тепломережі. Основне завдання, за його словами, це виявити найбільш критичні ділянки мереж та замінити їх на сучасні трубопроводи.