Костянтин Жеваго не зміг прибути до Державного бюро розслідувань у зв’язку з проходженням лікувальних заходів закордоном

Що є поважною причиною, яка передбачена статтею 138 Кримінального процесуального кодексу України.

Прес-служба Жеваго К.В. звертає увагу на той факт, що йому не був відомий процесуальний статус у кримінальному провадженні, з приводу якого Костянтин Жеваго викликається до ДБР, не була надана інформація чи він є стороною чи іншим учасником даного кримінального провадження, ніколи не викликався, не надавав пояснення і не допитувався в ньому, навіть в якості свідка.

Таким чином порушуються вимоги статей 135 та 137 Кримінального процесуального кодексу України щодо порядку виклику в кримінальному провадженні та його змісту.

Більш того, відбувається  публічне розповсюдження недостовірної інформації щодо Жеваго К.В.

Такі дії  не тільки порушують його права та законні інтереси як громадянина України, а й завдають прямих репутаційних і економічних збитків бізнесу, де Жеваго К.В. є акціонером і до якого він має відношення та, як наслідок, підривають міжнародний авторитет і економіку нашої держави, а також ставлять під загрозу подальшу реалізацію значних інвестиційних проектів в Україні.