Розслідування щодо Burisma не стосується сина Байдена, - НАБУ

У Національному антикорупційному бюро заявили, що син колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена не є фігурантом у розслідуваннях відомства

Про це повідомляє пресслужба НАБУ. 
 
"Зміни у складі правління компанії Burisma Limited, які наразі стали об’єктом уваги міжнародної спільноти, відбулися лише у травні 2014 року, відтак не є і ніколи не були предметом розслідування НАБУ", - йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що борю розслідує діяльність компанії лише у 2010-2012 роках, тобто НАБУ не розслідує діяльність компанії Burisma за період, коли до її правління увійшов син Джо Байдена Хантер.
 
"НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактом вчинення неправомірних дій чиновниками Мінекології часів президента Януковича під час видачі спеціальних дозволів на користування надрами низці підприємств, засновником яких є Burisma Limited, а кінцевим бенефіциарним власником — ексміністр екології." - пише пресслужба відомства.
 
Нагадаємо, Дональд Трамп зазначив, що заява президента України Володимира Зеленського про відсутність тиску на нього у телефонній розмові між двома лідерами "є найкращим доказом"