Скалецька відповіла на закиди щодо закупівель ліків і пообіцяла аудит працівників МОЗ

Міністр охорони здоров'я виступила з офіційної заявою, де сказала, що в міністерстві по закінченню аудиту залишаться лише високопрофесійні люди

Вона оприлюднила заяву на своїй сторінці у Facebook.
 
"Перше – в МОЗ буде проводиться аудит. За його результатами найкращі, найефективніші працівники залишаться працювати на державу і український народ. Хто за картинками ховає неефективність і бездіяльність – на вихід", - написала Скалецька.
 
Вона заявила, що реформа держслужби полягає, у тому, що щоб професійні чиновники працювали на державу і не були політиками та додала, що її в цьому підтримав прем'єр - міністр Гончарук.
 
"Друге – робота міністерства йде у звичайному режимі. Внутрішня сварка між одним із моїх заступників та частиною колективу відомства не впливає на те, щоб швидка доїхала до пацієнта вчасно, були ліки, готувались закони. Ми всі працюємо", - заявила голова МОЗ.
 
Вона щиро здивована,тому, що дізнається про проблеми через соцмережі.
 
"Третє – про звинувачення та інформацію щодо ліків, придбання автомобілів швидкої допомоги та інші закиди. Я особисто вивчаю кожен з пунктів", - зазначила Скалецька.
 
Чиновниця додала, що всі, хто працює ефективно на державу і народ України, спеціаліст у своїй справі – далі буде працювати в команді. 
 
"Окрема увага – про закупівлі автомобілів. СБУ повідомило мене, що документи, які мені надали на підпис, мають ознаки корупції (розтрати) на 100 млн гривень. Про це кілька тижнів назад я повідомила і департаменти охорони здоров'я в областях. Чи є ще питання?" - резюмувала міністерка.