Засновницю руху #MeToo у Франції оштрафували на 20 тис. євро за наклеп на чоловіка

Паризький суд оштрафував журналістку Сандру Мюллер за наклеп на чоловіка, якого вона звинуватила в непристойному флірті

Про це повідомляє BBC.

Журналістка, яка спонукала інших француженок викривати чоловіків, що їх домагалися, програла справу в суді. Сума штрафу склала 20 тис. євро. 

У 2017 році в своєму Twitter Мюллер опублікувала пост з тегом #BalanceTonPorc! ("Здай свою свиню!") І запропонувала іншим жінкам назвати імена колег, які сексуально домагалися їх. 

Незабаром журналістка написала: "У тебе великі цицьки. Ти - мій типаж. Зі мною у тебе всю ніч буде оргазм", - і вказала Еріка Брійона, колишнього керівника телеканалу Equidia, як автора цих слів.

У суді Брійон стверджував, що дійсно фліртував з Сандрою Мюллер на вечірці - але тільки один раз - і вибачився, коли почув відмову. Крім того, він ніколи не працював з журналісткою. 

Газеті Le Mondе він сказав, що не виправдовує себе, проте наполягає на правдивому викладі фактів. 

"Це його право фліртувати", - зазначила адвокат Брійона під час засідання. 

Сама Мюллер акцентувала на тому, що її дописи повинні були спонукати інших ділитися своїм досвідом. Вона додала, що до образливих домагань слід ставитися серйозно. Екскерівник Equidia подав позов на суму 50 тис. євро за моральний збиток і послуги юриста, проте суд оштрафував Мюллер тільки на 20 тис. євро.