Зеленський знехтував підготовкою до розмови з Трампом, - нардеп Ростислав Павленко про телефонний скандал

Міжнародний скандал, в епіцентрі якого опинився президент Володимир Зеленський через оприлюднення розшифровки його розмови з Дональдом Трампом, стався через брак його особистого вміння, досвіду й нехтування рекомендаціями від дипломатів та спецслужб

Про це 28 вересня 2019 року заявив народний депутат з фракції "Європейська солідарність", в минулому заступник голови Адміністрації президента та директор Національного інститут стратегічних досліджень при РНБО Ростислав Павленко в ефірі Еспресо.TV.

"У тій ситуації, в який ти опинився, ти маєш робити все залежне від тебе і трохи більше. Ще Марк Аврелій казав, що ми маємо зробити, те що маємо, а вже що станеться, це вже станеться. Це далеко не КВК. Треба, по-перше, розуміти, як виходити з таких ситуацій, а, по-друге, знаючи, як готуються подібні зустрічі, з боку президента було певне легковаження підготовкою. Тому що є Міністерство закордонних справ, є радники, є ціла низка людей, які знають предмет, які знають чого можна очікувати. Спецслужби готують свої матеріали. За бажанням можна було підготуватися і зрозуміти, які ситуації створить Трамп. Тим більше, якщо бракує свого безпосереднього практичного досвіду", - зазначив нардеп.

За його словами, станом на липень місяць "не було великим секретом", що в Сполучених Штатах розпочинається виборча компанія й Трамп цікавиться справами свого опонента Джо Байдена.

"Тобто що такі теми будуть підійматися, я думаю, було прораховано і аналітиками МЗС, і тими, хто працює в Офісі президента. Якщо не маєш власних знань і досвіду, тоді довірся тому про що тобі говорять професіонали", - підсумував Павленко.