Ексватажка "ДНР" призначили мером у російській Елісті, жителі міста вийшли на протест

Жителі російської Елісти влаштували протест проти призначення виконувачем обов'язків глави міста ексватажка "ДНР" Дмитра Трапезнікова

Про це повідомляє "Кавказ.Реалії".

Причиною протесту стало те, що 26 вересня міські збори Елісти затвердили в якості виконувача обов'язки глави міста Дмитра Трапезнікова.

З 2014 року він займав різні керівні посади в адміністрації так званої "ДНР". У серпні-вересні 2018 року впродовж короткого періоду був тимчасово виконуючим обов'язки глави "ДНР" після вбивства Олександра Захарченко.

Призначення Трапезнікова на пост глави Елісти викликало обурення жителів міста. Була створена петиція з вимогою відсторонити його від посади. У акції у центрі міста взяло участь близько 500 протестувальників.

Під час акції двічі намагався виступити спікер міських зборів Елісти Микола Орзаєв, щоб пояснити, чому депутати проголосували за призначення Трапезнікова. Спочатку його просто не стали слухати, згодом дали слово, але той почав говорити про те, що у Трапезнікова гарна освіта, що він відмінний фахівець, і ці висловлювання викликали обурення. Орзаєву довелося припинити свій виступ.

"Мета сходу - подивитися один на одного і дати розголос у соцмережах. Щоб люди викладали фотографії зі сходу - і більше місцян дізнавалося про події. Ми вимагаємо відсторонення Трапезнікова з посади, і, якщо це не буде виконано, то 1 жовтня ми прийдемо до мерії", - сказав один із ініціаторів заходу, журналіст Бадва Бюрчієв.