Трамп шукав докази втручання України у американські вибори, - New York Times

Адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані намагався, на замовлення глави Білого дому, знайти докази втручання України у вибори президента США

Про це із посиланням на New York Times повідомляє censor.net.ua.

Зокрема, Трамп намагався знайти докази того, що Україна, а не Росія стоїть за зламом електронної пошти членів Демократичної партії під час президентської кампанії 2016 року. Він також припускав, що зникле після зламу електронне листування Гілларі Клінтон може перебувати на сервері в Україні.

За твердженням видання, Трамп і Джуліані проводили щодо України політику, яка відрізнялася від офіційного курсу США і, таким чином, шкодили американській дипломатії.

Трамп вважав, що певні сили в Україні, пов'язані з Демократичною партією, допомагали поширювати компромат про главу його виборчого штабу Пола Манафорта.

Джуліані був переконаний, що матеріали про Манафорта були підроблені і поширені критиками Трампа, щоб підірвати його виборчу кампанію, а згодом використовувалися для стимулювання розслідування спецпрокурора Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року.

Видання також зауважило, що Трамп під час телефонної розмови з Зеленським рекомендував йому співпрацювати з генпрокурором США, зокрема з питання можливого викрадення Україною листувань Демократичної партії і Клінтон.