Луценко міг брехати Джуліані щодо справи Байденів, аби заручитись його підтримкою, - The Guardian

Ексгенпрокурор України Юрій Луценко міг спеціально надавати адвокату президента США Дональда Трампа Рудольфу Джуліані неправдиву інформацію про Джо Байдена, аби заручитися підтримкою в американських владних колах

Про це пише The Guardian.

Зокрема, джерело в правоохоронних органах України повідомило виданню, що "Байден та його син ніколи не фігурували в розслідуванні" щодо компанії Burisma, де працював син Байдена Хантер, і яку Трамп начебто хотів розслідувати щодо корупції.

"Луценко сильно потребував якогось політичного союзника, і він вважав, що Джуліані зможе передати Трампу конкретні повідомлення, і він створив це повідомлення, аби стати більш цікавим американському істеблішменту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ексгенпрокурор сподівався, що США можуть врятувати його від , начебто, можливих наслідків критики на його адресу через повільний темп розслідування корупційних злочинів в Україні й вбивства Катерини Гандзюк.

"Той факт, що колишній український генпрокурор міг надавати Джуліані підроблену інформацію, аби вона більше сподобалася Трампу, - вражаючий можливий поворот у скандалі, який розвивається", - пише The Guardian.