Безсмертний оприлюднив документ, який нібито планують підписати як "формулу Штайнмаєра"

Екс-представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний оприлюднив документ, який, за його твердженням ТКГ готує на підпис лідерам держав у "нормандському форматі"

Документ Безсмертний виклав у Facebook.

"Цей папірець готується від імені ТКГ в Мінську для глав держав Нормандського формату і подається, як так звана "формула Штайнмаєра". Звертаю увагу всіх причетних до процесу на неприпустимість схвалення подібного документу, а тим більше підписання", - написав Безсмертний.

У документі йдеться про "імплементацію "формули Штайнмаєра" в українське законодавство" шляхом проведення виборів в ОРДЛО.

"Цей Закон набирає чинності о 20:00 за місцевим часом у день голочування на позачергових місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей, призначених і проведених відповідно до Конституції України та спеціального Закону України, що регулює місцеві вибори у зазначених районах", - йдеться  у документі.

Передбачається, що зазначений "закон" діятиме на тимчасовій основі до оприлюднення звіту Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, а у разі, якщо ОБСЄ визнає "вибори" такими, що відповідають стандартам і законодавству, "закон" діятиме постійно.