До дня народження: письменник Курков зацитував англійською журналіста Асєєва, утримуваного бойовиками "ДНР"

1 жовтня святкує свій день народження український журналіст Станіслав Асєєв, якого утримують в полоні бойовики "ДНР"

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Важливо, щоб про Станіслава знали в усьому світі, тому відомий письменник і перекладач Андрій Курков сьогодні, в День народження Асєєва, вимовляє його слова в англійському перекладі для всього світу", - йдеться у повідомленні.

Курков зачитав наступну думку Асєєва:

Тільки реальна громадянська сила з місцевою пропискою, представлена ​​не однієї тисячею незгодних з країною "ДеНеРе" на центральній площі Донецька зможе радикально поміняти ситуацію, показавши, що Донецьк здатний не тільки на ганебний "парад", але колись тут жили і ті, хто ходив під українськими прапорами до берегів Кальміуса і з задоволенням слухав "Майже весна".

Так, це повинна бути величезна маса людей, чиє загальне "тіло" неможливо було б розстріляти просто посеред площі або пересаджати в підвали, але, з огляду на кілометрові черги з автомобілів, які можна зустріти на виїздах з "ДНР" всякий раз, ледь стоїть посилитися " градам ", щось мені підказує, що це число цілком реально - варто лише цим людям згадати, хто вони і від чого біжать.

Саме тому я все ще тут, в Макіївці, не розділяючи тих сліз, що проливаються про руїнах Донецька з теплих вогнів "оболонських квартир.