Голова МЗС Білорусі назвав перешкоди на шляху об'єднання з РФ

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявив, що об'єднанню з Росією заважають перешкоди у постачанні сільськогосподарської продукції, питання цін на нафту і газ, а також російський "податковий маневр"

Про це Макей заявив у інтерв'ю російському виданню РБК.

За словами білоруського міністра, через російський "податковий маневр" Білорусь може втратити до $10 млрд.

"Я думаю, що якщо вони (питання - ред.) не будуть вирішені, то говорити про підписання програми подальших дій буде важко, тому що ми не зрозуміємо логіки наших партнерів", - сказав Макей.

Голова МЗС Білорусі також поскаржився на мінливість настроїв росіян щодо виконання вже укладених угод.

"Для нас абсолютно неприйнятні деякі речі. Наприклад, коли ми укладаємо угоди з тих чи інших питань, домовляємося рухатися в певному напрямку, а потім нам говорять, що змінилася ситуація і треба переглянути ці угоди. Як це було, наприклад, з податковим маневром. Ми укладаємо договір про створення Євразійського економічного союзу. Білорусь і Росія підписують протокол, який є невід'ємною частиною цього договору, протокол, де ми постаралися врегулювати всі спірні питання, пов'язані з майбутніми цінами на газ і нафту для Білорусі. Але проходить буквально кілька місяців і наші російські друзі ухвалюють рішення по податковому маневру, яке нівелює, зводить до нуля всі попередні домовленості", - сказав Макей.