Криза у Перу: президент розпустив парламент, а депутати усунули його з посади

Президент Перу Мартін Віскарра наказав розпустити конгрес країни, а у відповідь депутати ухвалили рішення про усунення його від влади строком на 12 місяців

Про це повідомляє видання The New York Times.

Депутати вважають, що президент влаштовує в країні переворот і діє як диктатор. Після оголошення про розпуск конгресу вони залишилися в будівлі і відмовляються його залишати. Деякі з них заявляють, що будуть чинити опір будь-яким спробам вивести їх з парламенту. Вони пропонують передати владу віцепрезиденту країни, він погодився.

При цьому рішення лідера держави підтримало населення: в столиці та інших містах люди вийшли на демонстрації на підтримку Віскарра.

Як відомо, що причиною політичної безвиході стала багаторічна корупційна криза в країні: у в'язниці за звинуваченнями у хабарництві були і лідери партій, і президенти - зокрема попередник нинішнього глави держави. Звинувачений у корупції колишній президент країни Алан Гарсія наклав на себе руки під час затримання в квітні цього року.

Нагадаємо, 17 квітня повідомлялося, що колишній президент Перу Алан Гарсія, який вистрілив собі в голову за кілька хвилин до арешту, помер в лікарні у столиці країни