Щоб не забували про полонених: Сенцов зустрівся з Макроном та подарував свою тюремну кружку

Український режисер, звільнений з російського ув'язнення, зустрівся у Страсбурзі з президентом Франції Еммануелем Макроном

Про це Олег Сенцов написав у Facefook.

"Цікаво було познайомитися і поспілкуватися, - розповів режисер про зустріч з Макроном. - Подякував за допомогу у звільненні полонених і за підтримку Україні в цілому. Радий був почути, що на цьому він не збирається зупинятися і робота буде продовжена. Запитав, чи розуміє Макрон справжні цілі Путіна і довіряє йому. Відповіді мене задовольнили". 

Кримський режисер зазначив, що лідер Франції запитав в нього про в'язницю, але Сенцов не став про це говорити - тепер є речі і важливіші. 

"Замість цього я розповів про своє бачення ситуації і конкретніше про 227 наших полонених на Донбасі і 86 в Росії. Більшість з останніх кримські татари, які страждають за свої політичні та релігійні переконання, яких окупанти намагаються представити у вигляді ісламських терористів. Президент мене почув", - зауважив Олег Сенцов. 

Він також подарував президенту Франції свою тюремну пластикову кружку з наклеєним прізвищем, "щоб інформація закріпилася краще".

"Сказав при цьому: "Можете її поставити на полицю, а можете викинути у відро для сміття - це не важливо. Важливіше, щоб ви не забували про наших полонених." Обнялися", - додав Сенцов.