Суд повторно переніс розгляд справи про повернення акцій Привату Коломойському

Господарський суд Києва повторно переніс розгляд справи за позовом Ігоря Коломойського, у якому той хоче повернути собі акції націоналізованого ПриватБанку

Новий розгляд справи відбудеться 8 жовтня.

Зазначається, що до суду надійшло клопотання про зупинення провадження у справі до вирішення питання щодо юрисдикційної підсудності цієї справи саме Господарському суду міста Києва. Відповідне рішення має ухвалити Верховний суд.

"Це не просте питання. Є законодавство, яке повинно враховуватися суддями під час розгляду цієї справи і пов'язаних із нею. Є різні норми процесуального та матеріального права, у процесі було задіяно дуже багато учасників — як органів владних повноважень, так і суб'єктів приватного права. І тому сьогодні Верховному суду однозначно визначитися із підсудністю не вдасться", — зазначив представник юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

"Спочатку було звернення колишніх власників про допомогу — фактично врятувати банк. Наразі вони називають це тиском на власників, проте жодних аргументів та доказів ми не бачимо. Сьогоднішнє клопотання ми підтримуємо, бо наразі у двох різних судових гілках, адміністративній та господарській, розглядаються одні й ті самі вимоги", — сказав представник ПриватБанку на суді Андрій Пожидаєв.

Попередні слухання у справі повернення акцій ПриватБанку Коломойському відбулися 24 вересня. Тоді слухання також перенесли — на 1 жовтня.