Так само, як на Зеленського: Трамп тиснув на прем'єра Австралії щодо розслідування Мюллера, - NYT

Президент США Дональд Трамп використовував американську дипломатію для потенційної особистої вигоди

Про це пише The New York Times.

"Президент Трамп підштовхнув австралійського прем'єр-міністра під час нещодавнього телефонного дзвінка про допомогу генпрокурору США Барру зібрати інформацію для розслідування Міністерства юстиції. Трамп сподівався, що це дискредитує розслідування Мюллера", - йдеться у повідомленні.

Білий дім обмежував доступ до стенограми розмови до невеликої групи помічників. 

The New York Times пише, що це було схоже на те, як офіс Трампа намагався приховати зміст його розмови з президентом України Володимиром Зеленським, і зазначається, що саме ця обставина стала однією з причин початку розслідування щодо імпічменту президента США.

Як додає видання, телефонні розмови і з Зеленським, і з Моррісоном підтверджують, що Трамп використовує важелі дипломатії високого рівня "для просування власних політичних інтересів".

"Дискусії пана Трампа з прем'єр-міністром Австралії Скоттом Моррісоном та президентом України показують, що президент використовує дипломатію високого рівня для просування своїх особистих політичних інтересів", - розповів виданню один із чиновників.

Нагадаємо, спецпрокурор Роберт Мюллер в ході майже дворічного розслідування не знайшов доказів змови між виборчим штабом президента США Дональда Трампа і росіянами під час виборів президента 2016 року.