Телеканал ЕСПРЕСО представив програми власного виробництва у Дрездені

Програми телеканалу ЕСПРЕСО про культурне різноманіття були презентовані на міжнародній конференції ADAMI DIALOG

Телеканал ЕСПРЕСО представив програми власного виробництва у Дрездені

Програми телеканалу ЕСПРЕСО про культурне різноманіття були презентовані на міжнародній конференції ADAMI DIALOG. Захід організовано Европейським союзом мовників ( EBU), за підтримки Європейської комісії. Він триває у місті Дрезден в Німеччині.

«Попри те, що Еспресо інформаційний телеканал, ми приділяємо багато уваги культурним проектам. Програми про культуру, історію,  етнічне  різноманіття та різний релігійний досвід є важливою складовою нашого контенту. Так ми долучаємося до формування  національного діалогу в українському суспільстві та виховуємо толерантність», - вважає головний редактор ЕСПРЕСО Світлана Самойленко. 

Представники європейських медіа дізналися про такі програми, як «Культекспрес з Марією Бурмакою», «Історична правда з Вахтангом Кіпіані», побачили матеріали, які готували журналісти під час Форуму VIA CARPATIA, інформаційним спонсором якого є телеканал. 

«Зацікавлення у європейських журналістів з DW, RTV та TV SLO викликав наш спецпроект «Унікальні старовинні церкви Верховинського району». Це 11 серій про дерев‘яні храми гуцулів. Еспресо створив цей цикл в 2018 році за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду. Тож  тепер про красу наших автентичних пам‘яток дізналися і в Європі», - каже головред Еспресо.

Окрім ЕСПРЕСО,  українські медіа представляє Ангеліна Карякіна, головний редактор Hromadske.ua, та Тетяна Кісельчук, продюсер UA: Суспільне. 

Hromadske.ua презентувало «Donbas Reality check”. Це спецпроект про те, чи відповідають заяви політиків про Донбас реаліям регіону і проблемам людей, які там живуть. Досвід роботи журналістів з Hromadske.ua у Криму та на окупованому Донбасі відкрив спільну дискусію про відповідальність медіа в часи інформаційних війн. 

Тетяна Кісельчук, продюсер UA:Суспільне розповідала про становлення суспільного мовника в Україні. Частину презентації вона присвятила масштабному політичному ток- шоу «Зворотній Відлік». Аудиторію зацікавили подробиці «президентських дебатів» на Олімпійському та візити кандидатів на розмову з представниками громадянського суспільства до студії UA:Суспільне. Програма стартувала напередодні президентських виборів.  Співведучою цього проекту є Мирослава Барчук, яка також має авторську програму на ЕСПРЕСО. 
Разом з європейськими журналістами в конференції беруть участь представники ЗМІ з країн Східного Партнерства, зокрема з Грузії, Словенії, Сербії, Молдови, Арменії та Азербайджану. Учасники домовляються про обмін проектами між редакціями. Тож глядачі ЕСПРЕСО невдовзі побачать на телеканалі проекти інших мовників.