Як у сауні, тільки вийти не можна, - тренер назвав знущанням над спортсменами ЧС із легкої атлетики у Катарі

Головний тренер збірної України Вячеслав Тиртишник розповів, у яких умовах спортсменам доводиться змагатися у спекотному Катарі на чемпіонаті світу з легкої атлетики

Про це повідомляє Xsport.ua.

"У марафоні і в ходьбі - реально важко, це, можна сказати, знущання над людьми. Це жесть! Навіть в нічний час температура не опускалася нижче 33 градусів, вологість теж була висока. Це випробування не для людей зі слабкими нервами. Дуже важко перебувати на вулиці, сьогодні температура була 41 градус, вологість приблизно 80-85 відсотків. Відразу стаєш мокрим, дихати нічим. Це як в сауні, тільки з неї не можна вийти", - розповів Тиртишник.

Водночас, за словами тренера, на стадіоні, завдяки сучасним системам кондиціювання, для атлетів створені комфортні умови.

"На самому стадіоні створена фантастична система кондиціювання, стоять сотні турбін, які нагнітають холодне повітря. І, незважаючи на те, що стадіон зверху відкритий, температура в чаші арени близько 25 градусів. Іноді доводиться навіть брати накидку. Температура досить комфортна", - сказав Тиртишник.