У Конгресі звинуватили Помпео в залякуванні свідків

У Палаті представників США відреагували на звинувачення держсекретаря Майка Помпео в тому, що вони "залякують" дипломатів, закликаючи їх дати свідчення в українській справі

Голови комітетів Палати представників США з розвідки, закордонних справ та нагляду опублікували спільну заяву, в якій висунули зустрічні звинувачення на адресу Помпео, пише CNN.

За словами демократів, Помпео "залякує свідків з Держдепартаменту, щоб захистити себе і президента".

"За повідомленнями, держсекретар Помпео був присутній під час телефонної розмови, коли президент чинив тиск на Україну, щоб очорнити свого політичного противника. Якщо це так, то Помпео є свідком у розслідуванні імпічменту", - йдеться в заяві.

У Палаті демократів зазначили, що будь-які спроби залякати свідків або перешкодити їм дати свідчення в Конгресі є незаконними і будуть вважатися як перешкоджання щодо розслідування імпічменту.

Раніше Майк Помпео заявив, що свідчення американських дипломатів в Конгресі щодо контактів Вашингтона з Києвом неможливі.

Він назвав запит Палати представників про слухання "спробою залякування і погроз щодо професіоналів, які працюють в Держдепартаменті".

Палата представників просила п’ятьох співробітників Держдепартаменту дати свідчення в рамках розслідування про контакти адміністрації президента США Дональда Трампа з Україною.

До Конгресу для дачі пояснень викликали спецпредставника США з питань України Курта Волкера, колишнього посла США в Україні Марі Йованович, заступника помічника держсекретаря Джорджа Кента, постпреда США при ЄС Гордона Сондленда і радника Держдепу Ульріха Брехбуля.