Під Києвом сталася стрілянина: поранено двох поліцейських, вбито розшукуваного

У середу, 2 жовтня, у селі Хотянівка Київської області бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД намагалися затримати правопорушника, який десятма днями раніше на Оболоні стріляв у спецпризначенців

Про це повідомляє прес-служба столичної Нацполіції.

"Поліцейські активно працювали над встановленням зловмисника, який під час перевірки документів, стріляв у спецпризначенців. Після комплексу оперативних заходів і слідчих дій нам вдалося встановити особу правопорушника, це - громадянин Грузії, засуджений на території іншої держави до 22-х років позбавлення волі за створення банди, викрадення людей і зберігання вогнепальної зброї. Згодом ми з‘ясували, що він може переховуватися у селі Хотянівка на Київщині. За погодженням із прокуратурою була спланована спецоперація для його затримання", - розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

До будівельного вагончика, де переховувався зловмисник, прибули правоохоронці і запропонували правопорушнику здатися. Проте той почав стріляти у поліцейських із двох пістолетів. У відповідь поліцейські застосували табельну зброю. Під част вогневого протистояння стрільця було вбито, а двоє спецпризначенців зазнали поранень, їх госпіталізували.