МЗС Франції привітало погодження "формули Штайнмаєра"

Франція заявила про підтримку погодження "формули Штайнмаєра", назвавши її підписання "досягненням, якому сприяли напружені переговори"

Про це йдеться у відповідях МЗС Франції на питання журналістів, оприлюднених на сайті відомства.

"Франція вітає це досягнення, якому сприяли напружені переговори протягом останніх тижнів у так званому "нормандському" форматі між Францією, Німеччиною, Україною та Росією. Наразі з'явилися умови для майбутнього проведення в Парижі зустрічі глав держав та урядів "нормандського" формату з метою досягнення прогресу в напрямку тривалого врегулювання конфлікту в Україні", - йдеться у повідомленні.

За твердженням МЗС Франції, під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську були погоджені "умови набуття чинності майбутнього статусу Донецької та Луганської областей" та відведення сил і озброєнь із трьох пілотних районів.

"Конструктивна атмосфера переговорів за участю Росії, України, ОБСЄ та представників непідконтрольних районів Донбасу на зустрічі контактної групи в Білорусі призвела до певного прогресу. у виконанні Мінських угод. Були уточнені умови набуття чинності майбутнього статусу Донецької та Луганської областей, а також узгоджено між сторонами виведення збройних сил із трьох пілотних районів", - заявили в МЗС Франції.