Новий закон про столицю передбачає два окремі бюджети, - Ткаченко

Член партії "Слуга народу" Олександр Ткаченко розповів, як за новим законом про столицю розподілятиметься бюджет

Про це він сказав журналістам у кулуарах Ради, передає Еспресо.TV.

"В першу чергу варто зрозуміти, що бюджет буде районний і міський. Міський бюджет зосереджений на проблемах, пов'язаних із стратегічними питаннями міста. А районні пов'язані із тими потребами, які мають жителі районів. Розпоряджатися бюджетом буде магістратура на чолі з мером, а визначати ключові питання стосовно того, що це власне за бюджет, якого розміру, будуть районні ради і рада Київська", - зазначив Ткаченко.

Він пояснив доцільність такого нововведення розмірами Києва.

"Найменший район Києва за кількістю населення більший за Ісландію. Яким чином люди, які живуть в таких районах, можуть достукатися до одного приміщення на Хрещатику, щоб вирішити проблему тротуару, нестачі води в конкретному будинку? Це мають робити районні ради на місцях. Це нормальний європейський принцип. Він дозволяє жити зручно", - наголосив нардеп.

Щодо експертизи Венеціанської комісії Ткаченко сказав: "Я взагалі не знаю, звідки взялася ця історія, це якась легенда в голові у пана Кличка". 

Він зауважив, що цей закон не потребує схвалення Венеціанської комісії, але нардепи працювали над ним разом з експертами РЄ, Єврокомісії, інших західних партнерів.

"Питання дочасних виборів мера і в Київраду є на порядку денному. Одне питання ставить мер, інше – кияни. Для нашої команди важливо, щоб ці вибори відбувались на базі нового закону. Щодо конкурсу на посаду голови КМДА, це рішення, яке знаходиться в руках президента, йому вирішувати, він має повні повноваження приймати таке рішення, яке вважає за потрібне", - додав Ткаченко.