Трамп неодноразово використовував Пенса для тиску на Зеленського, - Washington Post

Президент США Дональд Трамп неодноразово використовував віцепрезидента Майкла Пенса для того, щоб натиснути на Володимира Зеленського

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

Видання пише, що Трамп дав вказівку Пенсу не бути присутнім на інаугураціі Зеленського в травні, хоча співробітники Білого дому наполягали, щоб віцепрезидент поїхав до Києва. Ця інформація відома з скарги агента ЦРУ, який розповів про телефонну розмову Трампа і Зеленського.

Крім того, за даними газети, саме через Пенса Трамп повідомив Зеленському, що військова допомога Україні була заморожена, і вимагав більш активних заходів у боротьбі з корупцією. На той час після телефонної розмови українська влада вже повинна була розуміти, що заходи по боротьбі з корупцією повинні включати розслідування відносно колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера. Згодом допомога була розблокована.

Також один з ключових радників Пенса був присутній при телефонній розмові Трампа із Зеленським. За даними джерел видання, це означає, що віцепрезидент повинен був отримати стенограму розмови протягом декількох годин після її завершення.

У той же час люди, наближені до Пенса, заявляють, що той не знав про спроби Трампа вплинути на Зеленського з метою отримати компрометуючу інформацію про Джо Байдена і його сина.

В оточенні Пенса заявляють, що він, швидше за все, не ознайомився зі стенограмою або ж не прочитав її до кінця.