Велика Британія привітала підписання "формули Штайнмайєра"

Міністерство закордонних справ Великобританії підтримало підписання Україною і Росією "формули Штайнмайєра" як частини врегулювання конфлікту на Донбасі

Про це повідомляється на сайті британського МЗС, передає DW.

Державний міністр Великобританії з питань Європи і США Крістофер Пинчер назвав це "обнадійливим кроком" і вказав на "явну прихильність президента Зеленського до пошуку дипломатичного рішення".

Він також підкреслив, що Лондон підтримує вимоги Києва щодо дотримання ряду умов проведення місцевих виборів на сході України, зокрема, всеосяжне припинення вогню, виведення іноземних військ і безперешкодний доступ міжнародних спостерігачів за виборами і ЗМІ.

"Тепер Росія повинна зіграти свою роль для припинення конфлікту, негайно перестав підтримувати сепаратистів і виконуючи свої зобов'язання по мінським угодами", - додав британський держміністр.

Згідно "формулою", Донбас тимчасово отримає особливий статус в момент проведення там місцевих виборів, і постійний - після того як результати цих виборів визнає ОБСЄ. Під контролем ОБСЄ має пройти і саме голосування.