Виборчий кодекс дозволяв виборцям самим вибирати і партії, і депутатів, - Княжицький

Народний депутат від "Європейської солідарності" Микола Княжицький заявив, що Виборчий кодекс мав знищити ту олігархічну модель, яка була побудована в Україні ще з часів Кучми

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Депутати минулого скликання добре пам'ятають, як довго тривала робота над Виборчим кодексом. Андрій Парубій створив велику робочу групу, де працювали представники громадянського суспільства, представники різних політичних сил. Мета була дуже проста - знищити ту олігархічну модель, яка була побудована в Україні ще з часів Кучми, коли 5 олігархів мають свої приватизовані політичні сили та просто записують людей в список, а люди, які йдуть по мажоритарці, дуже часто потрапляють в Раду за корумпованою системою", - сказав Княжицький.

Він наголосив, що Виборчий кодекс дозволяв виборцям самим вибирати і партії, і депутатів в цих політичних партіях. 

"Але, на жаль, президент Зеленський наклав вето на цей Виборчий кодекс. Хоча цей закон, насправді, вступив в силу, бо вже минули всі терміни, коли президент міг подати свої пропозиції та й правки, які він подав, серйозними назвати дуже складно", - зауважив нардеп.

Він додав, що фракція "Європейська солідарність" підтримує Виборчий Кодекс та скасування президентського вето, "хоча й цього вето по суті немає, тому що цей закон насправді вступив в силу і винесений на розгляд всупереч регламенту".