Арсеній Яценюк у Варшаві: "Що сильніший вільний світ, то слабшими є диктатори, які сидять у Кремлі"

"У сучасному світі єдине рішення для подолання викликів – це потужна єдність, як всередині ЄС, так і трансатлантична. Ми повинні мати мужність вирішувати проблеми, боротися з агресором. І у випадку України, і в глобальному сенсі агресор – це Російська Федерація та режим Путіна", - наголосив лідер "Народного фронту", прем’єр-міністр України 2014-2016 років, виступаючи на Варшавському безпековому форумі в четвер, 3 жовтня.

Він підкреслив, що світ зараз постав перед численний викликами: починаючи від брекзиту, протиріччями між ЄС і США, і закінчуючи торговими війнами, наслідки яких Україна теж відчуває.

"Для нас усіх важливо триматися на боці добра, діяти сміливо і мудро", - сказав він.

Для ЄС та нових Європарламенту та Єврокомісії важливо бути "дуже амбіційними", підкреслив лідер "Народного фронту": "Амбіційними в питанні розширення ЄС, наданні Україні перспективи членства в Європейському Союзі. Це виграш для обох сторін".

Обопільною перемогою Арсеній Яценюк назвав і те, аби НАТО зробило кроки, щоб Україна стала членом Альянсу.

"Маємо щодня крок за кроком рухатися до успіху України та успіху вільного світу. Що сильніший вільний світ, то слабшими є диктатори, що сидять у Кремлі", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Стосовно економічного порядку денного України, Арсеній Яценюк підкреслив, що новий уряд має представити "сильний економічний порядок денний". Він звернувся до представників нового уряду: "Якщо ви хочете досягти економічного успіху – це прямо протилежне до популізму. Не хвилюйтеся за свої рейтинги. Це дуже тимчасова річ, вони зростають і потім неуникно падають. Вам потрібно перейматися майбутнім - тим, що ви залишите, як підете з офісу".

Варшавський безпековий форум - міжнародна конференція, започаткована 2014 року, що є місцем дискусії для президентів, прем`єр-міністрів, урядовців та високопосадовців НАТО й ЄС. Щороку форум збирає понад 1300 учасників та більше ста спікерів світового рівня.